La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

L'OCTAVI FRANCH VA NÉIXER EL 9 DE JUNY DE 1970 A QUARTS DE TRES DEL MIGDIA A LA CLÍNICA SANT JORDI DEL BARRI BARCELONÍ DE SANT ANDREU DE PALOMAR, AL COSTAT DE L'ESTACIÓ DE TREN DE SANT ANDREU COMTAL I EL QUE ARA ÉS EL CC LA MAQUINISTA. LA SEVA MARE VA ESTAR 4 DIES PER DONAR-LO A LLUM I, DE FET, ELS METGES ELS DONAVEN PER MORTS, TANT LA CRIATURA COM LA MARE. DE FET, L'OCTAVI VA NÉIXER AMB 2 LESIONS FÍSIQUES, DE LES QUALS UNA EL VAN OPERAR ALS 27 ANYS I DE L'ALTRA ALS 45. ÉS FILL D'EN RAMON FRANCH (COMERCIAL) I LA PEPITA LÓPEZ (MESTRESSA DE CASA), AMBDÓS TRASPASSATS. TÉ 3 GERMANS MÉS GRANS: EL RAMON, EL XAVI (TAMBÉ PADRÍ DE BATEIG) I LA GLÒRIA (MORTA ALS 47 ANYS DE MALALTIA). TAMBÉ TÉ 3 NEBOTS: L'ÀLEX (TAMBÉ FILLOL), LA FANI I EL LLUÍS. L'OCTAVI FRANCH ES VA CASAR EL 29 DE JUNY DEL 2008 AMB LA IOLA RODRÍGUEZ, AMB LA QUAL JA TENIA UNA RELACIÓ DES DE 2001. VAN TENIR UN FILL, EL DRAC, FRUIT D'UNA RELACIÓ ANTERIOR DE L'OCTAVI, EL QUAL ES VA MORIR ALS 9 ANYS D'UN INFART. DES QUE VA NÉIXER I FINS ALS 30 ANYS, VA VIURE AL BON PASTOR AMB LA SEVA MARE. VA PATIR UNA INFANTESA MOLT DESGRACIADA, A CAUSA DE LES BARALLES CONTÍNUES ENTRE ELS SEUS PARES. LA RELACIÓ AMB ELS SEUS GERMANS TAMPOC NO ERA LA MÉS ADEQUADA; NOMÉS AMB EL SEU PADRÍ HI TENIA BONA RELACIÓ. VA SER UN ALUMNE D'EGB FRACASSAT, I PER AIXÒ VA HAVER D'ESTUDIAR FP EN COMPTES DE BUP. LA SEVA PASSIÓ DE PETIT ERA EL FUTBOL, I SOMIAVA SER EL PORTER DEL SEU EQUIP DE FUTBOL. ALS 9 ANYS, VA SER ONCLE I VA HAVER DE CRIAR EL SEU NEBOT-FILLOL. QUAN VA ACABAR L'EGB, VA ESTUDIAR FP ADMINISTRATIU, PER DESCART. ELS 2 PRIMERS ANYS VAN SER NEFASTOS, PERÒ A PARTIR DEL TERCER VA COMENÇAR A ESPABILAR-SE. VA COMENÇAR A TREBALLAR DE BECARI EN UN BANC I VA COMENÇAR A TREURE NOMÉS EXCEL·LENTS, CONVERTINT-SE EN EL DELEGAT DE CLASSE I PROFESSOR A L'OMBRA DELS SEUS COMPANYS. UN COP VA FINALITZAR LA FP AMB MITJANA DE 9'5, VA ESTUDIAR EMPRESARIALS MENTRE TREBALLAVA EN UNA MULTINACIONAL. ALS 21 ANYS, DECIDEIX CANVIAR DRÀSTICAMENT DE VIDA I ES COMENÇA A CONVERTIR EN EL QUE ÉS ARA, UN ARTISTA POLIFACÈTIC ESPECIALITZAT EN L'ESCRIPTURA.

 

COM DÈIEM, ALS 21 ANYS (1991) S'APUNTA A TALLERS DE MÚSICA, TEATRE I RÀDIO AL CENTRE CÍVIC DEL SEU BARRI. AL CAP DE MOLT POC TEMPS, MUNTA EL SEU PRIMER GRUP MUSICAL, LA SEVA PRIMERA COMPANYIA DE TEATRE I EL SEU PRIMER PROGRAMA DE RÀDIO). DE SEGUIDA S'ADONA QUE LA MÚSICA ÉS EL QUE MÉS LI AGRADA I ABANDONA, MOMENTÀNIAMENT, EL TEATRE I LA RÀDIO. GRAVA UN DISC EL 1995, MOLT INFLUÏT PER LA MÚSICA DEL MOMENT, EL GRUNGE. UN COP DISSOLT EL DARRER GRUP, PREN LA IMPORTANT DECISIÓ DE DEDICAR-SE, NOMÉS, A ESCRIURE, ENCARA PERÒ TREBALLANT COM A ADMINISTRATIU.

 

ALS 27 ANYS ES MATRICULA A L'AULA DE LLETRES (UNIVERSITAT PRIVADA PER A LA FORMACIÓ D'ESCRIPTORS) I ESTUDIA 4 CARRERES A L'HORA: FILOLOGIA HISPÀNICA, LITERATURA COMPARADA, MAGISTERI I CIÈNCIES DE LA INFORMACIÓ. ALS 28 ANYS GUANYA EL SEU PRIMER LITERARI I PUBLICA EL SEU PRIMER CONTE. GUANYA MOLTS PREMIS MÉS I PUBLICA UN MUNT DE CONTES I POEMES A DIVERSES ANTOLOGIES.  ALS 30 ANYS, EMPERÒ, TOT CANVIA RADICALMENT.

 

GALERIA D'IMATGES