La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

DESPRÉS DE GUANYAR DIVERSOS PREMIS, BÀSICAMENT PER CONTES I POEMES, ALS 30 ANYS GUANYA EL SEU PRIMER PREMI IMPORTANT, L'ALFONS EL MAGNÀNIM DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA, DOTAT AMB 12000€, PER LA NOVEL·LA "ÀNIMA TATUADA", EL SEU PRIMER THRILLER. SOM L'ANY 2000. AQUELL MATEIX ANY PUBLICA LA SEVA PRIMERA NOVEL·LA, "LA TÈRBOLA MIRADA DE LA MAR", PREMI CIUTAT D'EIVISSA. CONTINUA GUANYANT PREMIS DE TOT TIPUS, ÉS A DIR PER TOTS ELS FORMATS I GÈNERES LITERARIS. EL 2001 GUANYA EL PREMI "NOVEL·LA BREU DE MOLLERUSSA" I L'ANY SEGÜENT PUBLICA LA NOVEL·LA AMB LA QUAL VA GUANYAR AQUELL PREMI, "EL REGUST DE L'IMMORTAL", CONSIDERADA PER LA CRÍTICA LA NOVEL·LA DE CIÈNCIA-FICCIÓ EN CATALÁ MÉS NOVEDOSA DELS DARRERS ANYS. EL 2002 PUBLICA "ÀNIMA TATUADA" COM A PART DEL PREMI "JOSEP SAPERAS-ÒMNIUM CULTURAL" DE GRANOLLERS. AQUELL MATEIX ANY PUBLICA EL SEU PRIMER POEMARI, "ELS TOBOGANYS DEL DESDENY". UN ANY MÉS TARD, PUBLICA EL SEU MILLOR LLIBRE PUBLICAT FINS ARA, "EL DARRER TAURÓ", LA GRAN NOVEL·LA DE POLÍTICA-FICCIÓ DE TOTS ELS TEMPS, SEGONS ELS MITJANS ESPECIALITZATS. AQUEST LLIBRE VA SER PRESENTAT, AMB GRAN ÈXIT, AL CORTE INGLÉS DE BARCELONA PEL LLUÍS-ANTON AULENAS, EL MILLOR ESCRIPTOR EN CATALÀ AMB VIDA. TAMBÉ EDITA EL SEU SEGON POEMARI, "ALMANAC DE PENOMBRES", PER HAVER GUANYAT EL PREMI "BENVINGUT OLIVER" DE CATARROYA. AQUELL MATEIX ANY, UN COP HA ARRIBAT ALS 100 PREMIS LITERARIS, I HAVENT REBUT 2 OFERTES DE TREBALL EN UNA EDITORIAL I UNA PRODUCTORA, DECIDEIX DEIXAR LA FEINA D'ADMINISTRATIU A LA MULTINACIONAL.

LES 2 FEINES RESULTEN SER UN FRACÀS ABSOLUT,  ATÈS QUE LES PERSONES QUE EL VAN CONTRACTAR NO VAN COMPLIR AMB EL CONTRACTE. SOBRETOT VA SER EXTREMADAMENT DOLENTA L'EXPERIÈNCIA A LA PRODUCTORA, JA QUE VA HAVER D'ESCRIURE UN MUNT DE GUIONS DE TOTA TEMA (PEL·LÍCULES, SÈRIES DE TV, PROGRAMES DE NO-FICCIÓ, ETC) I NO EN VA COBRAR NI UN; I EL MÉS GREU, MAI NO SE'N VA VEURE CAP A LA PANTALLA. EL 2005 PUBLICA "LA GÀBIA DELS NO-NATS", EL SEU SEGON THRILLER, EL QUAL VA PROLOGAR EL GRANDÍSSIM FRANCESC GONZÁLEZ-LEDESMA, EL MILLOR ESCRIPTOR DE NOVEL·LA NEGRA DE LA HISTÒRIA DEL NOSTRE PAÍS.  AQUELL MATEIX ANY, DECIDEIX MUNTAR AMB LA SEVA DONA LA SEVA PRÒPIA EMPRESA CULTURAL I AIXÍ NO DEPENDRE DELS ALTRES.

EL 2008 S'ARRUINA PER CULPA DE LES TRAÏCIONS I ESTAFES QUE VA PATIR DE SOCIS, TREBALLADORS, PROVEÏDORS I ENS PÚBLICS. TOTHOM LI VA FALLAR. NOMÉS LA IOLA, LA SEVA DONA, EL VA RECOLZAR FINS A L'ÚLTIM MOMENT. VA PERDRE 300000€ I 3 PISOS. ES VA HAVER DE VENDRE TOT EL QUE TENIA DE VALOR: LLIBRES, DISCOS, PEL·LÍCULES, ETC. D'UN DIA A UN ALTRE, VA PASSAR A DEMANAR CARITAT I BUSCAR MENJAR ALS CONTENIDORS. UN COP MAL VENUT EL PIS DE LA SEVA DONA PER PODER LIQUIDAR ELS PRÉSTECS I LES PÒLISSES AMB EL BANC PER TAL QUE NO EMBARGUESSIN LA CASA DELS SEUS SOGRES, L'OCTAVI FRANCH I LA SEVA MULLER VAN ANAR A VIURE AL BAIX PENEDÈS, MOLT A PROP DE LA PLATJA. UNA PERSONA QUE SUPOSADAMENT ELS VOLIA AJUDAR ELS VA ESTAFAR AMB UNA FRANQUÍCIA. VAN PERDRE UNS DINERS QUE NO TENIEN JA QUE ELS ELS VAN DEIXAR LA FAMÍLIA DE LA IOLA. SI L'ANY 2008 VA SER DOLENT, EL 2009 NO VA SER GAIRE MILLOR. DESPRÉS DE SUPERAR DIVERSOS INTENTS DE SUÏCIDI, L'OCTAVI I LA IOLA INTENTEN SALVAR LA FRANQUÍCIA I TREBALLEN 21 HORES AL DIA DE DILLUNS A DIUMENGE, INCLOSOS TOTS ELS FESTIUS. A MÉS, EL 2009 ES MOREN EL FILL DE L'OCTAVI, EL CAPITÀ DEL SEU EQUIP` DE FUTBOL AMB 28 ANYS D'UN ATAC DE COR I LA SEVA GERMANA.

PERÒ AQUELLA FEINA NOMÉS DONAVA 300€ AL MES, QUE ÉS EL QUE HAVIEN DE PAGAR DE LLOGUER. LA SEVA DONA EL CONVENÇ PERQUÈ TREBALLI DE COMERCIAL, FEINA QUE NO HAVIA FET A LA VIDA. A LA PRIMERA EMPRESA, FENT DE COMERCIAL D'ONGS, EL VAN ESTAFAR NOVAMENT: LI VAN DEIXAR A DEURE 3000€. CANVIA D'EMPRESA I FA DE COMERCIAL D'ENERGIA, PRIMER, I DE FORMACIÓ DESPRÉS. TREBALLA 20 HORES AL DIA DE DILLUNS A DISSABTES, INCLOSOS TOTS ELS FESTIUS.  ALMENYS EN AQUESTA EMPRESA VA COBRAR CADA MES EL QUE TOCAVA. ACONSEGUEIXEN SALVAR EL PIS ON VIUEN PELS PÈLS. EL 2012 L'EMPRESA ON TREBALLEN TANCA I ES QUEDEN AL CARRER.

ENCARA QUE HAVIEN PROMÈS NO TENIR MAI MÉS NEGOCI PROPI, ES VEUEN OBLIGATS A FER-HO PER TAL DE SALVAR LA CARTERA DE CLIENTS QUE TENEN D'ANYS I PER TAL DE PODER CONTINUAR MENJANT CADA DIA I, SOBRETOT, PAGAR LA HIPOTECA. DIT I FET, MUNTEN UNA NOVA EMPRESA QUE ELS DÓNA, NOMÉS, PER MENJAR I PAGAR LA HIPOTECA. VIUEN AUSTERAMENT PERÒ S'ESTIMEN CADA DIA MÉS. ENCARA NO TENEN FILLS, PERÒ NO HO DESCARTEN.

AQUEST ESTIU DE 2015. L'OCTAVI FRANCH DECIDEIX TORNAR AL CIRCUIT LITERARI I CONTRACTA EL SEU RETORN, A TOTS NIVELLS, A L'EMPRESA SERVIPIMES I AL BUFET D'ADVOCATS BATISTA-VALÈNCIA. EN BREU, ESTÀ PREVIST QUE TORNI A GUANYAR PREMIS I A PUBLICAR. ESTÀ ACABANT DE NEGOCIAR AMB LES PRINCIPALS EDITORIALS I AGENTS LITERARIS DEL PAÍS. VOL REEDITAR BONA PART DE LA SEVA OBRA I, SOBRETOT, PUBLICAR TOTA LA SEVA OBRA INÈDITA. TÉ MOLTÍSSIMES GANES D'ACABAR ELS LLIBRES QUE ENCARA TÉ A MITGES I DE COMENÇAR-NE DE NOUS. TAMBÉ ESTÁ NEGOCIANT AMB LES PRINCIPALS PRODUCTORES I TELEVISIONS DE L'ESTAT LA GRAVACIÓ DE DIVER5OS GUIONS, TANT PER A LA PANTALLA GRAN COM LA PETITA.

 

L'OCTAVI FRANCH HA TORNAT. AIXÒ JA NO HI HA QUI HO PARII.

 

GALERIA D'IMATGES